top of page
2.png

Ultrakylmähoito eläimille
tehokas hoitomuoto hevosten ja koirien hoitoon ja kuntoutukseen.

Cryonic-huippukylmähoitolaite hevosten hoidossa

Ultrakylmähoidolla on saatu hyviä tuloksia hevosten ja koirien lihasten ja nivelten hoidossa, haavojen ja lihasjäykkyyksien hoidossa, turvotuksen poistossa sekä terveyden ylläpitohoidossa.

Ultrakylmähoidon
käyttökokemuksia hevosten hoidossa

Säännöllisellä ultrakylmähoidon käytöllä on voitu vähentää valmennustaukoja, kilpailla säännöllisesti ja kestävästi.

Cryoterapia turvotuksen hoidossa

Eläinlääkäri Laura Laakso on käyttänyt hevosille cryoterapiaa turvotuksen hoidossa.

Hoitamattomana turvotus voi aiheuttaa kudoksessa lisävaurioita.

Lue neljä  tapausselostusta sisältävä yhteenveto (englanniksi).

DSC06386 (2).JPG

NCS- ultrakylmähoito
kaviokuumeen hoidossa

Liekki-hevoselle hoitoa annettiin kaviokuumeen akuutin vaiheen aikana kaikkiin jalkoihin. Etujaloissa polvesta alaspäin ja takajaloissa kintereestä alaspäin, erityisen huolellisesti ruununrajoihin. Kaviot käsiteltiin myös huolellisesti

Cryonic-laitteella.
Yhtenä oireena ollut etujalkojen jatkuva steppausmainen painonvaihtelu loppui välittömästi ensimmäisen kylmähoidon aikana eikä enää palannut.

 

Hevonen seisoi täysin paikoillaan hoidon ajan sitä mukaan kuin kukin jalka oli käsitelty. Kavioita käsitellessä laitetta liikutettiin hitaasti. Koska kaviot olivat ulkoisesti normaalia kuumemmat, kylmähoidon tekemät vaaleat sumutusläikät hävisivät nopeasti kavioiden päältä.

IMG_0141.PNG
Anchor 2hevonen

NCS- ultrakylmähoito hankosidevamman hoidossa

Päivi Sirviö kertoo hoitaneensa useita hankosidevaurioita, ja hänen kokemuksensa mukaan vamman laatu ja hevosen ikä (paranemiskyky) huomioon ottaen Cryonic-huippukylmälaite on nopeuttanut vamman paranemista huomattavasti, ja ennen kaikkea NCS-kylmähoidon helppous ja tehokkuuus on miellyttänyt.

IMG_4821.JPG

CryoScreen
helppokäyttöinen ja helposti mukana kulkeva ultrakylmähoitolaite

Hoito on helppoa, tehokasta ja turvallista ja CryoScreen -laite on akkukäyttöinen ja toimii kompaktin kokonsa vuoksi erinomaisesti erilaisissa ihmis- ja eläinhoitotilanteissa niin sisä- kuin ulkokäytössä.

2018-10-17 - CRYONIC MEDICAL - RENDU.731 - AFFICHAGE.png
Cryonic-huippukylmähoitolaiteet

Ultrakylmähoitoa
maailmanlaajuisesti käyttävät ammattilaiset ovat hyvin tyytyväisiä hoidon vasteisiin.

Henri Ruoste

Henri Ruoste, kansainvälisen tason GP-kouluratsastaja

”Käytämme Cryonicia kilpahevostemme päivittäiseen ennaltaehkäisevään hoitoon. Cryonic-hoidonetuina olemme todenneet hoidon nopeuden, monipuolisuuden ja tietenkin tehokkuuden. Hoidon avulla olemme pystyneet hallitsemaan vanhojenkin vammojen mukanaan tuomia hankaluuksia ja viemään valmennusohjelmaa halutusti eteenpäin.”

Dr F. Desbrosse

(Clinique des Champs Labrosse), eläinlääkäri,

Cryonic-huippukylmälaitteen käyttäjä vuodesta 2002

”NCS-huippukylmähoito on innovatiivinen hoito, joka on helppo antaa ja jonka eläimet ottavat hyvin vastaan. Ensimmäiset tulokset saavutetaan yleensä nopeasti ja ne ovat kliinisesti todettavissa. Hoitoa voi käyttää erittäin laajalti – se sopii esimerkiksi selkä-ongelmiin, lihaskramppeihin, jänne- ja jännetupentulehduksiin, bursiitteihin, niveltulehduksiin, kasvurajojen tulehduksiin,ruhjeisiin ja leikkauksenjälkihoitoon.”

Johanna Penttinen

Hevossairauksien erikoiseläinlääkäri, Hevoslääkärikeskus Hippomedi Oy

”Käytämme huippukylmähoitoa hevosklinikallamme pehmytkudosvammojen tukihoitona. Kokemukseni mukaan huippukylmähoidolla saadaan nopeasti poistettua vammaan tai tulehdukseen liittyvää turvotusta, mistä on hyötyä paitsi paranemiselle, myös diagnostiikassa, kuten ultraäänitutkimusta tehtäessä.”

Taru Hukari

Hevoshieroja

”Olen käyttänyt Cryonic-laitteita yli viiden vuoden ajan. Kokemukseni mukaan paras hoitotulos saadaan, kun yhdistää hieronnan ja huippukylmän – silloin hoidon saa juuri sinne minne sitä tarvitaan! Hieronnan yhteydessä yleisimmin hoidan arpikudoksia ja lihasvammoja. Huippukylmä on myös hyvä ennaltaehkäisevä ja palauttava hoitokeino jaloille ja lihaksille. Lisäksi hoidan paljon jänne- ja hankosidevammoja, takapolvia ja myös kaviokuumeen ennaltaehkäisevänä ja akuuttivaiheen tukihoitona huippukylmä

on osoittautunut tehokkaaksi.”

Ravivalmentajien kokemuksia
NCS-ultrakylmähoidosta

Anne Kangas

Ammattivalmentaja Anne Kangas ja ravitalli vesiitti luottaa Cryonic-huippukylmään.

"Olen käyttänyt Cryonic-huippukylmähoitoa jo vuodesta 2015 lähtien ja olen ollut hyvin tyytyväinen tähän hoitomuotoon. Käytämme laitteella annettavaa NCS (Neuro Cryo Stimulation)-hoitoa monipuolisesti. Olen saanut selkeitä tuloksia nivelongelmissa. Esimerkiksi rustovaurioisten etupolvien kanssa pari nopeaa hoitoa viikossa on auttanut pitämään voittoputkea yllä. Ja takapolviinhan Cryonic on ainoa tapa saada minkäänlaista kylmäystä kunnolla. Käytämme NCS:ää paljon myös lihashoitoihin esim. kireyksien rentouttamiseen, kun hieronnalle ei ole aikaa."

Katja Melkko

"NCS-huippukylmähoitoa mm. lihasten ja nivelten hoitoon."

"Keväällä 2016 vertailimme eri kylmähoitomuotoja ja laitteita ja päädyimme Cryoniciin sen turvallisuuden, monipuolisuuden, käytön helppouden ja hoidon nopeuden perusteella. Saimme esimakua NCS-hoitojen vasteista jo ensitutustumisessa, jolloin Janinan venähtäneen sormen kipu, turvotus ja liikkuvuus saivat apua. Heti saatuamme laitteen ja toimitukseen kuuluvan koulutuksen aloimme käyttämään laitetta ahkerasti mm. lihasten ja nivelten säännölliseen hoitoon. Hoidettavat alueet olemme usein määritelleet yhdessä eläinlääkärin kanssa. Nyt yli puolen vuoden käytön jälkeen olemme olleet erittäin tyytyväisiä saamiimme hoitovasteisiin. Esimerkiksi Kuopio Stakes finaalissa Elian Webillä oli vielä ongelmia kaarrejuoksussa, erityisesti loppukaarteessa. Tämän startin jälkeen aloitimme NCS-hoidot. Ongelma saatiin korjattua koko loppukaudeksi, eikä hevosta tarvinnut nivelistä piikittää enää kertaakaan. Teimme varmasti hyvän päätöksen hankkiessamme Cryonic-laitteen", iloitsee Katja.

Maarit Ollikainen

"NCS-huippukylmähoitoa mm. lihashuoltoon".

Maarit Ollikainen käyttää huippukylmähoitoa mm. lihashuoltoon    

"Olen varsinkin viime talven aikana kuullut valmentajakollegoilta positiivisia käyttäjäkokemuksia NCS-huippukylmähoidosta heidän ravihevosilleen. Kiinnostuin asiasta, kun hoidon testaamiseen tuli mahdollisuus kevättalvella 2016. Päätin hankkia heti testaamisen jälkeen tallilleni Cryonic Medical Finlandin huippukylmälaitteen.
Tallini valmennettavat hevoset käydään läpi säännöllisesti eläinlääkärin toimesta. Pidempään valmennuksessa olleelta ravihevoselta olen em. tarkastusten perusteella päässyt suurin piirtein kartalle, mikä kunkin hevosen "heikoin lenkki" on. Yhdellä se on jokin nivel, toisella taas lihaksisto, kolmannella ihan jotain muuta.
Väitän, että jo muutaman kuukauden säännöllisen huippukylmähoidon vaikutuksesta usean valmennettavani "heikot lenkit" ovat pysyneet paljon paremmassa kuosissa ja näin ollen nivelpiikityksiä on voitu vähentää,  jolloin vältymme lyhyeltäkin valmennus- ja kilpailutauolta kyseisen hevosen kohdalla. Tallini hevosia huolletaan viikottain myös lihaksiston osalta, lihashuoltoon huippukylmähoito on yhtä toimiva palapelin osa, kuin nivelten ja jänteidenkin kohdalla.
Mielestäni mitä säännöllisemmin hevoset saavat huippukylmähoitoa sitä parempi hoitovaste saadaan esille. Toki tämä vaatii ensin oikeiden hoitokohteiden paikallistamisen.
Huippukylmähoidon vaikutus on helposti todettavissa omin silmin myös turvotuksien poistossa, haavojen ja ruhdeiden hoidoissa, joiden osalta paranemisprosessi alkaa todella nopeasti ensimmäisten hoitokertojen jälkeen.
Omalta osaltani näen NCS-huippukylmähoidon tulevaisuuden investointina, jonka tuomat hyödyt tullaan näkemään myös pidemmällä aikavälillä."

Peter Lindroos

"NCS-huippukylmähoito mm. haavojen hoitoon".

Peter Lindroos käyttää huippukylmähoitoa mm. haavojen hoitoon
"Olimme ajamassa viimeisiä valmisteluvetoja kolmen päivän päässä olevaa Vermon starttia varten.  Hevonen pelästyi, otti pari laukka-askelta ja hyppäsi etujalalleen, jolloin takajalan hokki repäisi etujalan kannalle noin 3 x 5 sentin palkeenkielen. Haavasta tuli paljon verta ja olimme varmoja, että Vermon startti jää ajamatta. Olimme kuitenkin tietoisia, että Cryonic-huippukylmälaitetta on käytetty myös haavojen hoitoon ja päätimme kokeilla sitä viimeisenä oljenkortena. Annoin ensimmäisen varovaisen hoidon heti, kun hevonen oli ajon jälkeen kuivunut. Ja seuraavan hoidon annoin heti seuraavana aamuna”, kertoo Peter Lindroos. 
"Jalka ei ollut turvonnut eikä hevonen ontunut, joten toiveet kisaan pääsemisestä alkoivat kohota. Jalkaa hoidettiin vielä pari kertaa ennen starttia, jotta hyvin alkanut paranemisprosessi saatiin jatkumaan. Lopputuloksena tuli hyvä kakkonen Vermosta, vaikka olimme jo lähes luopuneet toivosta päästä ajamaan. En ole koskaan nähnyt vastaavaa toipumista tuollaisesta vauriosta, todellinen ihmeparantuminen!”, iloitsee Peter.

Risto Airaksinen

"NCS-huippukylmähoitolla on voitu vähentää valmennustaukoja".

”Olin kuullut NCS-huippukylmähoidosta jo vuosia aiemmin ja kiinnostuin heti, kun sain kuulla mahdollisuudesta testata sitä konkreettisesti. Halusin testata ensin itseeni ja aloittaa ottamalla hoitoa mm. polviini, olkapäähän ja ranteisiin. Huomasin heti, että turvotus väheni, kivut helpottivat ja nivelet tulivat liikkuvammiksi pitemmäksi aikaa hoidon jälkeen.
Heti alusta saakka myös kokemukset NCS-huippukylmähoidosta hevosten hoidossa ovat olleet positiiviset. Tosin jotkut hevoset saattavat alkuun jännittää hoitoja mutta parin hoitokerran jälkeen ne huomaavat, että olo helpottuu ja hevonen alkaa ottaa hoitoa paremmin vastaan. Hoidon avulla hevosista tulee rennompia mieleltään, notkeampia liikkeiltään ja tuntuu, että ne palautuvat treenirasituksista nopeammin ja paremmin kunhan oikeat hoitokohteet on paikallistettu. Jotkut hevoset tuntuvat oikein odottavan huippukylmähoitoon pääsyä.
Alussa hämmästyin NCS-huippukylmähoidon nopeasta vaikutuksesta esimerkiksi lihasjäykkyyden ja turvotuksen poistossa mutta nyt olen vakuuttunut sen tehosta. Nykyaikainen ravivalmennus huipputasolla vaatii hevosten huolellista tarkastamista päivittäin sekä vammojen ennaltaehkäisyä ja hoitoa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.
Päivittäin käytössä olevan NCS-huippukylmähoitolaitteen avulla olemme voineet vähentää valmennustaukoja ja myös kilpailla säännöllisemmin kuin aiemmin. Joihinkin hoitokohtiin, kuten esimerkiksi hevosen takapolviin NCS-huippukylmähoito on ainoa järkevä tapa saada viilennystä. Näenkin NCS-huippukylmähoidon erittäin perusteltuna investointina huipputuloksiin tähtäävälle valmentajalle sekä hevosenomistajille.”

Pekka ja Hannu-Pekka Korpi

"Express Duolle NCS-huippukylmähoitoa".

”Express Duon raviaskellus alkoi heikentyä jo syksyllä ja keväällä ongelmat pahenivat kotiharjoituksissa. Syytä, saatikka ratkaisua ei oikeastaan koskaan löytynyt, vaikka hevosta käytettiin eläinlääkärissä ja hierojalla. 
Talvella vauhdit olivat hiljaisia ja ravi oli parempaa, mutta keväällä Express Duon rytmi heikkeni. Vikaa ei koskaan löydetty. Vieläkin jokaisen kovemman treenin jälkeen vähän pelottaa, millaista ravi on”, kertoo Hannu-Pekka. 
”Välillä heitettiin toivo Suur-Hollolan 2016 suhteen ja kiire tuli mutta palaset loksahtivat kohdalleen yhdennellätoista hetkellä, kun aloimme antaa hevoselle NCS-huippukylmähoitoa Cryonic Medical Finlandin laitteilla. Totta kai se kiristi hermoja, kun valtavan hyvää hevosta ei meinattu saada kuntoon. Maltti oli taas valttia ja saimme parhaan mahdollisen palkinnon”, toteaa Pekka.

Anchor 1 koira
20191021_172207.jpg

Säännöllisellä ultrakylmähoidon käytöllä on saatu hyviä tuloksia myös koirien hoidossa. 

Kokemuksia
NCS- ultrakylmähoidosta 
koiren hoidossa

"Turolle apua Spondylooman hoitoon."

Loppukeväästä Turo alkoi oireilla toista etujalkaansa ontumalla sekä haluttomuudella liikkua ja hypätä. Ajoittain jalassa oli turvotusta runsaasti. Oireiden alettua NeuroCryoStimulation-kylmähoitoa annettiin päivittäin 2-3 kertaa ensimmäisen kahden viikon ajan.
Selkä kuvattiin pian oireiden alkamisen jälkeen. Eläinlääkäri teki kuvista iän tuomat spondyloosi-löydökset ja samalla eläinlääkärikäynnillä aloitettiin hermokipulääkitys. Hoitona oli tällöin täysi lepo, kipulääkitys sekä Cryonic-laitteella annettava NCS-kylmähoito. 
Turon vointi pysyi alkuun vakaana, mutta kipulääkityksestä tuli sivuvaikutuksina mm. uneliaisuutta ja myöhemmin vatsavaivoja. Kylmähoitoa jatkettiin aktiivisesti. Ensin kerran päivässä sitten joka toinen päivä. Hoitokertoja voitiin harventaa asteittain.
Kuukauden kuluttua hermokipulääkityksen käyttö lopetettiin eläinlääkärin suosituksesta, koska Turon vointi oli kohentunut, jalan turvotuksia oli satunnaisesti ja koiran halu liikkua oli palautunut. 
Nykyisin Turo saa kylmähoitoa säännöllisesti 1,5-2 viikon välein sekä tarpeen mukaan eikä säännöllistä kipulääkitystä ole käytössä. Aikaa kylmähoitoon menee n. 5-10 minuuttia, kun hoidetaan koko selkä ja jalat. 
Turo voi kaikin puolin hyvin ja kuten kuvasta voi nähdä se elää täyttä koiran elämää.

Sanna Pokka, Kennel Nordic Cool

bottom of page