Fysioterapia ja hieronta

Fysioterapeutit ja hierojat ovat saaneet hyviä tuloksia NCS-huippukylmähoidolla

 

TPS Salibandyn videolla dosentti Tiina Laitala kertoo NCS-kylmähoidosta

Tiina Laitala, dosentti, urheilufysioterapeutti (ATC) Turun yliopiston Lääketieteellisessä tiedekunnassa on käyttänyt Cryonic-laitteella annettavaa kylmähoitoa mm. olkapään labrumkorjausleikkauksen jälkeisessä hoidossa ja etureiden lihasruhjeen (puujalka) hoidossa. 

Videolla Tiina kertoo:  "Olen käyttänyt Cryonic-kylmähoitoa akuuttien ja kroonisten urheiluvammojen, leikkauksen jälkeisen kivun ja turvotuksen, arpien ja neurologisten oireiden hoidossa pian kahden vuoden ajan. Hoito on nopea ja kivuton, ja asiakkaiden hoitomyöntyvyys on hyvä. Kylmä, paineella iholle tuleva hiilidioksidikidesuihku lievittää kipua tehokkaasti, ja käytän sitä mm. rauhoittamaan manuaalisen terapian aiheuttamaa käsittelykipua."

Akuutit vammat

 

Akuuteissa vammoissa, huolellisen 4K-hoidon jälkeen, huippukylmä vähentää turvotusta ja nopeuttaa mm. paluuta urheiluun. Leikkauspotilailla huippukylmä lievittää kipua todennäköisesti kahdesta syystä: kylmän aiheuttaman analgesisen vaikutuksen, sekä turvotuksen vähenemisen kautta. Leikkausalue paranee hyvin ja haavasta tulee siisti. Eräällä potilaalla ei isossa polven alueen leikkauksessa tapahtunut lainkaan keloidinmuodostusta, vaikka taipumus keloidinmuodostukseen oli muista arvista nähtävissä. 

Krooniset TULE-vammat

Kroonisten TULE-vaivojen hoidossa huippukylmä lievittää kipua ja lisää sidekudoksen ja lihasten venyvyyttä, sekä rauhoittaa ärtynyttä kudosta. Plantaarifaskiitit, epäspesifit polven ja olkapään sekä alaselän krooniset kiputilat käsittelen osana terapiaa aina huippukylmällä. Kovan harjoitusrasituksen jälkeistä lihasten tukkoisuutta vähennän urheilijoilla huippukylmällä, ja he kertovat systemaattisesti käsittelyn jälkeen lihasten olevan kevyet ja rennommat. Tämä johtunee ainakin osittain siitä, että Doppler-mittausten perusteella verenvirtaus käsittelyalueella lisääntyy. Huippu-urheilussa Cryonic soveltuu yksilö- ja joukkueurheilijoille kehonhuollon tukitoimeksi ja vammojen hoitoon erinomaisesti. TPS Salibandyn liigapelaajilla huippukylmä on nyt käytössä toista kautta.

Neurologisten potilaiden hoito

 

Neurologisilla potilailla huippukylmä vähentää kipuja ja vaimentaa epäspesifejä ja ylivilkkaita sensorisia stimuluksia. Tutkimusnäyttöä huippukylmän solutason vaikutuksista neurologiassa ei ole, mutta potilaiden kokemukset mm. hermovammasta toipumisen yhteydessä puoltavat huippukylmäkokeilua. Tähän mennessä kohdalleni on osunut kolme neurologista potilasta, jotka kokivat huippukylmän aiheuttavan lieviä epämiellyttäviä jälkioireita. Kaikkien oireet lievittyivät 6h sisällä käsittelystä, ja yhdellä 3v krooninen kipuoire helpotti seuraavana päivänä."

 

Fysioterapeutti Virpi Töyrylä Expodos Oy:stä Heinolasta on käyttänyt NCS-huippukylmähoitoa mm. työtapaturmassa vahingoittuneen peukalon hoidossa
"Hoidon seurauksena peukalon turvotus vähenee, sen liikerata parantuu ja peukalosta tulee kivuton". Lue lisää

Fysioterapeutti Virpi Töyrylä

Fysioterapeutti Päivi Heimola Expodos Oy:stä Heinolasta on käyttänyt NCS-huippukylmähoitoa mm. tenniskyynärpään hoidossa: "Huippukylmähoidon ja kinesioteippauksen yhdistelmä on erittäin tehokas hoitomuoto tenniskyynärpään hoitoon.." Lue lisää

Fysioterapeutti Päivi Heimola

"Olen antanut huippukylmähoitoa Cryonic-kylmähoitolaitteilla asiakkailleni päivittäin jo lähes kymmenen vuoden ajan. Asiakkaani kuormittuvat fyysisesti työssään erittäin paljon, mutta myös nopeaa hoitoa vaativia tapaturmia sattuu usein. Huippukylmähoito on erittäin nopeaa ja tehokasta ja siksi se sopiikin hyvin jatkuvaan käyttöön osana fysioterapiakonseptiani, myös asiakkaani ovat olleet tyytyväisiä hoitojen vasteisiin. Urheiluvammojen lisäksi hoidan Cryonicilla lähes päivittäin päänsärkyä aiheuttavia hartiakireyksiä hyvin tuloksin. Kaikilla ihmisen TULE-vaivoja tai ongelmia hoitavilla pitäisi olla huippukylmälaite."

Urheiluhieroja, kouluttaja ja valmentaja Pasi Lind

 

© 2020. Cryonic Medical Finland.
 All Rights Reserved.