top of page
Huippukylmähoitolaite fysioterapeuttien ja hierojien työkaluna

Fysioterapeutit ja hierojat ovat saaneet hyviä tuloksia NCS-huippukylmähoidolla

Fysioterapeutit ja hierojat: Text
Fysioterapeutit ja hierojat: Video
FysioniskaSami.jpg

Fysioterapeutti Sami Rasimus

Fysioniska

Sami on käyttänyt Cryonic-kylmähoitoa kivun lievitykseen ja tulehdusten rauhoittamiseen.

"Olen käyttänyt myös ns. sähkökäyttöistä kylmähoitoa, mutta NCS on ylivoimaisesti tehokkain kokeilemani lääkkeetön kivunlievityskeino", hän kertoo. 

Terhi Enjala.jpg

Fysioterapeutti

Terhi Enjala

Keravan lääkintävoimistelu

Katso videolta Terhin kommentit Cryonic-laitteen käytöstä sekä hänen asiakkaidensa kokemukset huippukylmän käytöstä tekonivelleikkauksen jälkeiseen hoitoon ja jalan turvotuksen hoitoon.

Huippukylmähoito_Fixhalonen_selkä_.j

Fysioterapeutti Maijaliisa ja osteopaatti Jukka Halonen

FixHalonen

Lue Maijaliisan ja Jukan kommentit Cryonic-laitteen käytöstä asiakastyössä Helsingin Sanomien Terveysteknologia-liitteessä.

Anchor 2
Anchor 2
huippukylmähoito_TPS_salibandy_Tiina.jpg

Tiina on käyttänyt Cryonic-kylmähoitoa akuuttien ja kroonisten urheiluvammojen, leikkauksen jälkeisen kivun ja turvotuksen, arpien ja neurologisten oireiden hoidossa. 

pirjo%20lehtonen_edited.jpg

Fysioterapeutti Pirjo Lehtonen

Kuntovire

Pirjo on käyttänyt Cryonic-kylmähoitoa CRPS-kiputilan  ja  reiden hermovaurion ja katkenneen reisilihaksen hoidossa. 

"CRPS-kiputila-asiakkaalla saavutetut vasteet ovat ollet syy Cryonic-hankintaani", hän kertoo.

huippukylmähoito_nilkka_cryoplus.jpg

Urheiluhieroja, kouluttaja ja valmentaja Pasi Lind

"Olen antanut huippukylmähoitoa Cryonic-kylmähoitolaitteilla asiakkailleni päivittäin jo lähes kymmenen vuoden ajan. Asiakkaani kuormittuvat fyysisesti työssään erittäin paljon, mutta myös nopeaa hoitoa vaativia tapaturmia sattuu usein. Huippukylmähoito on erittäin nopeaa ja tehokasta ja siksi se sopiikin hyvin jatkuvaan käyttöön osana fysioterapiakonseptiani, myös asiakkaani ovat olleet tyytyväisiä hoitojen vasteisiin. Urheiluvammojen lisäksi hoidan Cryonicilla lähes päivittäin päänsärkyä aiheuttavia hartiakireyksiä hyvin tuloksin. Kaikilla ihmisen TULE-vaivoja tai ongelmia hoitavilla pitäisi olla huippukylmälaite."

Tiina Laitala, 
dosentti, urheilufysio-

terapeutti (ATC),

Turun yliopisto

huippukylmähoito_nilkka_cryoplus.jpg

Kotkalainen terapeutti, on käyttänyt Cryonic-huippukylmälaitetta 

vuodesta 2003 

Terapeutti käyttää NCS-hoitoa ”tilanteen vaatiessa”. Yleensä hoitokohteena ovat akuutit urheiluvammat ja ruhjeet, leikkauksen jälkihoito sekä reumasairaat ja muut, joilla liikkuvuus ja kipu tuottavat ongelmia.

huippukylmähoito_peukalo_hoito1.JPG

Fysioterapeutti Virpi Töyrylä 

Expodos 

Virpi on käyttänyt NCS-huippukylmähoitoa mm. työtapaturmassa vahingoittuneen peukalon hoidossa.

huippukylmähoito_cryonic_cryo+_kyynäpää_

Fysioterapeutti Päivi Heimola 

Expodos

Päivi on käyttänyt NCS-huippukylmähoitoa mm. tenniskyynärpään hoidossa: "Huippukylmähoidon ja kinesioteippauksen yhdistelmä on erittäin tehokas hoitomuoto tenniskyynärpään hoitoon", hän toteaa. 

Anchor 1

TPS Salibandyn videolla dosentti Tiina Laitala kertoo NCS-kylmähoidosta

Katso myös kuvaus labrumkorjausleikkauksen jälkeisestä hoidosta sekä puujalan hoidosta.

Tiina Laitala, dosentti, urheilufysioterapeutti (ATC) Turun yliopiston Lääketieteellisessä tiedekunnassa on käyttänyt Cryonic-laitteella annettavaa kylmähoitoa mm. olkapään labrumkorjausleikkauksen jälkeisessä hoidossa ja etureiden lihasruhjeen (puujalka) hoidossa. 

Videolla Tiina kertoo:  "Olen käyttänyt Cryonic-kylmähoitoa akuuttien ja kroonisten urheiluvammojen, leikkauksen jälkeisen kivun ja turvotuksen, arpien ja neurologisten oireiden hoidossa pian kahden vuoden ajan. Hoito on nopea ja kivuton, ja asiakkaiden hoitomyöntyvyys on hyvä. Kylmä, paineella iholle tuleva hiilidioksidikidesuihku lievittää kipua tehokkaasti, ja käytän sitä mm. rauhoittamaan manuaalisen terapian aiheuttamaa käsittelykipua."

Akuutit vammat

 

Akuuteissa vammoissa, huolellisen 4K-hoidon jälkeen, huippukylmä vähentää turvotusta ja nopeuttaa mm. paluuta urheiluun. Leikkauspotilailla huippukylmä lievittää kipua todennäköisesti kahdesta syystä: kylmän aiheuttaman analgesisen vaikutuksen, sekä turvotuksen vähenemisen kautta. Leikkausalue paranee hyvin ja haavasta tulee siisti. Eräällä potilaalla ei isossa polven alueen leikkauksessa tapahtunut lainkaan keloidinmuodostusta, vaikka taipumus keloidinmuodostukseen oli muista arvista nähtävissä. 

Krooniset TULE-vammat

Kroonisten TULE-vaivojen hoidossa huippukylmä lievittää kipua ja lisää sidekudoksen ja lihasten venyvyyttä, sekä rauhoittaa ärtynyttä kudosta. Plantaarifaskiitit, epäspesifit polven ja olkapään sekä alaselän krooniset kiputilat käsittelen osana terapiaa aina huippukylmällä. Kovan harjoitusrasituksen jälkeistä lihasten tukkoisuutta vähennän urheilijoilla huippukylmällä, ja he kertovat systemaattisesti käsittelyn jälkeen lihasten olevan kevyet ja rennommat. Tämä johtunee ainakin osittain siitä, että Doppler-mittausten perusteella verenvirtaus käsittelyalueella lisääntyy. Huippu-urheilussa Cryonic soveltuu yksilö- ja joukkueurheilijoille kehonhuollon tukitoimeksi ja vammojen hoitoon erinomaisesti. TPS Salibandyn liigapelaajilla huippukylmä on nyt käytössä toista kautta.

Neurologisten potilaiden hoito

 

Neurologisilla potilailla huippukylmä vähentää kipuja ja vaimentaa epäspesifejä ja ylivilkkaita sensorisia stimuluksia. Tutkimusnäyttöä huippukylmän solutason vaikutuksista neurologiassa ei ole, mutta potilaiden kokemukset mm. hermovammasta toipumisen yhteydessä puoltavat huippukylmäkokeilua. Tähän mennessä kohdalleni on osunut kolme neurologista potilasta, jotka kokivat huippukylmän aiheuttavan lieviä epämiellyttäviä jälkioireita. Kaikkien oireet lievittyivät 6h sisällä käsittelystä, ja yhdellä 3v krooninen kipuoire helpotti seuraavana päivänä."

Anchor 1
bottom of page