Kylmähoidosta apua nivelpsoriasikseen, fibromyalgiaan, reumatautiin ja hermokipuihin

Asiakkaat kertovat NCS-huippukylmähoidosta saaduista hyvistä kokemuksista

 
 

Eeva-Maija on saanut huippukylmähoitoa krooniseen kipuun

”Sä kuulut päivään jokaiseen, sä kuulut aamuun ja iltaan

Oot ensimmäinen aatoksissain, miete myös viimeinen…

Nämä Juha Vainion tangon sanat kuvaavat hyvin arkeani, jossa yhdessä pääosassa on kipu. Krooninen kipu, 24/7. Välillä vähäisempää, yleensä kovempaa. Aina jonkin asteisena läsnä. Minulla kipua aiheuttaa kaksi sairautta; moninivelartroosi eli lähes jokaisessa nivelessäni oleva nivelrikko, sekä fibromyalgia. Tämä dynaaminen-duo on jo vuosia terrorisoinut elämääni hyvin tehokkaasti. Koska artroosiin ei vielä ole parantavaa hoitoa keksitty, on tätä riemua odotettavissa lopun ikää.

Kipulääkkeitä (Arcoxia, Celebra, Burana, Panadol, Voltaren, Panacod, Miranax, Ketorin, Meloxicam, Tramal ym….) on vuosien aikana kokeiltu monenlaisia vaihtelevalla menestyksellä. Parhaimmillaankin lääkkeet toimivat melkein hyvin, useimmat eivät toimi lainkaan tai sivuoireet tekevät lääkkeen käytön mahdottomaksi. Eikä tuo vatsakaan varsinaisesti riemastu jatkuvasta kipulääkipyksestä. Fibroon ne eivät tehoa oikeastaan lainkaan.

Pitäisi liikkua ja ulkoilla paljon ja käyttää käsiä ja sormia, etteivät kangistuisi, mutta parin kilometrin kävelylenkin jälkeen maksan ”huviveroa” kolme päivää (mainittakoon, että olen ennen tehnyt pitkiä lenkkejä 6-10 km). Polvien, lonkkien ja varpaiden särky estää liikkumisen lenkkeilyn jälkeisinä päivinä. Sekä nukkumisen. Koska väsymys pahentaa fibron oireita, käy nukkuminen vielä huonommaksi ja lumipalloefekti vaan kasvaa…… Eli normaali kipulääkityksen lisäksi pitäisi oikein kunnolla lääkitä itsensä ennen ja jälkeen kävelyn tms. Ongelma vaan on se, ettei suojalääkityksestä huolimatta vatsa tahdo kestää sellaista määrää.. Tällaista siis on ollut jo useamman vuoden.

Keväällä 2019 tutustuin messuilla Cryonic-huippukylmälaitteeseen. Koska ranteissani oli kova särky, päätin testata laitetta. Hyvin skeptisenä ihmisenä en ollut kovin toiveikas ja vertailun vuoksi hoidimme vain toisen ranteen. Myöskään kylmyys ei ajatuksena oikein tuntunut mukavalta. Olen joskus kokeillut kylmäpakkauksia sekä kylmää suihkuttelua, mutta fibromyalgia riehaantui siitä niin, että melkein itkin kovan säryn vuoksi. Jo ensimmäinen Cryonic-hoitokokemus oli kuitenkin varsin mukava. Hoidettava alue jäähdytettiin hyvin nopeasti. Särky tuntui helpottavan jo siinä vaiheessa. Jonkin ajan kuluttua kylmätty ranne olikin lämpöisempi kuin hoitamaton. Koska särky poistui, hoidimme myös toisen ranteen ja pärjäsin iltaan saakka ilman lääkkeitä.

Nykyään Cryonic-hoito on kiinteä osa elämääni. Nivelten hoidossa se on toiminut erittäin hyvin. Alkuun sormet, ranteet, polvet, nilkat ja varpaat saivat hoitoa useita kertoja päivässä. Kuukauden kuluttua hoitojen aloittamisesta hoidettiin kerran päivässä ja lopulta tarvittaessa. Hoitoihin menee yhteensä muutama minuutti. Hoito on helppo ja hoidettavan alueen pystyy rajaamaan tarkasti esim. pieniin sorminiveliin. Tällä hetkellä kehoni saa hoitoa muutamana päivänä peräkkäin aamuin illoin, jonka jälkeen voin  pitää pari viikkoa taukoa ellei mitään satu. Näiden hoitojen myötä kipulääkitystä olen voinut vähentää kolmannekseen aikaisemmasta. Koska särkyä on vähemmän, myös lepo on tehokkaampaa. Vatsa kiittää ja elämänlaatu on parempi. Aika pienellä asialla pystyy elämäänsä helpottamaan. Olen hyvin tyytyväinen.”

Elisa on saanut huippukylmähoitoa nivelspsoriasikseen ja fibromyalgiaan

"Olen ollut todella iloinen, että aloin ottaa NCS-huippukylmähoitoja. Elämänlaatuni on parantunut merkittävästi ja lääkityksenikin on vähentynyt. Ja mikä parasta, huippukylmähoidossa ei ole minkäänlaisia sivuvaikutuksia. Kaikkien reumasairaiden kannattaisi ainakin kokeilla NCS-huippukylmää, se on helppo ja nopea hoito!"

 

Syyskuussa 2015 oli Elisa kärsinyt jokapäiväisistä nivel-, selkä- ja lihaskivuista jo yli viiden vuoden ajan, kun hän vihdoin sai vaivoilleen diagnoosin. Elisan oikean käden etusormen rystysnivel oli kahdeksan kuukautta aiemmin kipeytynyt siten, ettei hän pystynyt koukistamaan sormeaan eikä käyttämään kättään esimerkiksi syömiseen tai kirjoittamiseen. Magneettikuvissa myös selkärangan viidestä nikamavälistä löytyi tulehdus. Liikkumista ja jopa nukkumista haitanneet oireet viittasivat nivelpsoriasikseeen. Reumapoliklinikan jatkotutkimuksissa diagnoosiin lisättiin myös fibromyalgia, jonka oireita esimerkiksi lämpötilanvaihtelut yleensä pahentavat. 

 

Cryonic-laitteella annetut NCS-huippukylmähoidot Elisa sai fysioterapeutilta. Hoidot aloitettiin tulehtuneesta rystysnivelestä. Ensimmäisen hoidon jälkeen turvotus ja kivut vähenivät. Myös tärkeän etusormen liikkuvuus parani merkittävästi. Toinen hoito annettiin kahden viikon kuluttua. Tämän jälkeen kaikki kahdeksan kuukautta kestäneet ongelmat hävisivät täysin eivätkä ole palanneet vaikka hoidoista on kulunut jo noin vuoden verran. Toisella sormen hoitokerralla Elisalta alettiin hoitaa myös selän nikamavälien tulehdusta. Vasteet olivat heti alusta lähtien saman tyyppiset kuin sormenkin kanssa – kivut vähenivät ja liikkuvuus parani. Hoitoja jatkettiin noin kolmen viikon välein noin vuoden ajan. Syyskuussa 2016 tehdyssä seurantatutkimuksessa magneettikuvat osoittivat tulehduksen hävinneen kokonaan.

Ennen NCS-huippukylmähoitojen aloittamista Elisa oli käyttänyt nivelpsorin hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä sekä särkylääkeitä molempien sairauksiensa hoitoon. Huippukylmähoitojen aloittamisen jälkeen nivelpsoriin ei ole tarvittu kipulääkitystä ollenkaan eikä fibromyalgiaankaan Elisa tarvitse kipulääkettä enää kuin harvoin. 

Tiina on käyttänyt huippukylmähoitoa reumatautiin ja nivelkipuun

"Minulla on reumatauti, joka oireilee selkärangassa, SI-nivelten alueella sekä sormien ja käsivarsien nivelissä. Selässä kipu on ollut kovaa ja aiheuttaa ajoittain hankalaa liikkumisvaikeutta ja rajoittaa toimintakykyä.

Tutustuin Cryonic-kylmähoitoon alun perin sattumalta, kun lähdin hakemaan HE Fysiosta fysioterapeutilta harjoitusohjelmaa kipeän selän kanssa tehtäväksi. Yllätyksekseni Cryonic-kylmähoidosta olikin apua selkäkipuuni ja sitä kautta kipulääkkeiden tarpeen vähenemiseen. Kävin hoidossa noin vuoden verran, ja nyt olen hankkinut saman Cryonic-laitteen kotiin itselleni.

Cryonic-kylmähoidosta olen saanut apua selän lisäksi myös muiden nivelten kipuun. Sormien nivelistä näkyy hyvin, miten turvotus poistuu hoidon vaikutuksesta. Kipua lievittävä vaikutus selkään on tullut yleensä heti, liikkumista ja toimintakykyä parantava vuorokauden viiveellä. Minulla on kokemusta myös muista kylmähoidoista eli kylmäpakkauksista, uimahallin kylmäaltaasta ja huippukylmäkaapista. Nämä auttavat kipuun jonkin verran hetkellisesti hoidon ajan, mutta kipu palaa heti, kun hoito loppuu."

Näihin verrattuna Cryonic-kylmähoidosta olen saanut enemmän ja pitkäkestoisempaa apua, selkäkipuun pisimmillään neljän vuorokauden ajaksi hoidosta. Vaikean reumakivun kanssa kaikki toimivat tukihoidot ovat tarpeen lääkityksen, levon ja kuntouttavan liikunnan lisäksi. Omalla laitteella pystyn nyt hoitamaan itseäni säännöllisesti vaikka joka päivä, ja aina akuutin tarpeen vaatiessa mihin kellonaikaan tahansa."

Marion on saanut huippukylmää nivelpsoriasikseen

”Tulen ehdottomasti käyttämään Cryonic-kylmähoitoja myös jatkossa. Hoitotapahtuma on erittäin nopea ja vierailuni vastaanotolla kestää kokonaisuudessaan vain noin 20 minuuttia. Hoidon jälkeen niveleni ovat selkeästi terveemmät ja liikkuvuuteni on merkittävästi parempi. Tällä on merkittävä elämänlaatua ja jaksamista parantava vaikutus sekä fyysisesti että psyykkisesti”​

Marion on 43-vuotias nainen pääkaupunkiseudulta. Marionilla todettiin 18-vuotiaana niveliin mennyt psoriasisartriitti, johon hän alkoi saada lääkitystä. Marion joutui kuitenkin lopettamaan lääkityksen niiden aiheuttamien sivuvaikutusten vuoksi. Hän on pyrkinyt pitämään nivelpsoriasiksen oireet hallinnassa kurinalaisen ruokavalion, lisäravinteiden sekä eri puhdistusmenetelmien avulla. Kortisonipistoksia hän on kuitenkin joutunut ottamaan esimerkiksi polviinsa, kun sykleissä oireileva sairaus aktivoituu, jolloin ns. paha vaihe voi kestää jopa puolen vuoden ajan.

Helmikuun alussa Marionin kivut ja turvotus nivelissä olivat taas lisääntyneet, ja hän hakeutui fysioterapeutin vastaanotolle saamaan Cryonic-huippukylmähoitoa. Ensimmäiselle hoitokerralle hän tuli ontuen kipeiden polvien vuoksi. Heti huippukylmähoidon jälkeisenä päivänä hän pystyi kävelemään normaalisti turvotuksen ja kipujen rauhoituttua. Maaliskuun loppuun mennessä Marion on käynyt ottamassa huippukylmähoitoa viisi kertaa käsiinsä ja jalkoihinsa ja on erittäin tyytyväinen tilaansa. Oireiden ollessa pahimmillaan hän olisi ollut halukas ottamaan hoitoa jopa 2-3 kertaa viikossa, jos vastaanottokalenterista olisi löytynyt tilaa.

Jyrki on saanut huippukylmää jatkuvaan hermokipuun

"Minulla on perussairautena vasemman yläraajan TOS/CRPS ja vasemman alaraajan tapaturmaperäinen CRPS. Raajoissani olevan jatkuva hermokipu provosoituu kaikesta liikkeestä. Vasemmassa jalassani on polven seudulla ja jalkapöydässä kosketusherkät alueet, joissa hipaisukin tuntuu puukonviillolta.

Yli 9 vuotta kestänyttä hermokipuani on hoidettu erilaisilla kipulääkkeillä eikä lääkitystä voida enää lisätä. Vasemman alaraajan kosketusherkkiin alueisiin on käytetty Qutenza kapsaisiini hoitoja, jolla kosketuskipua saadaan vähennettyä. Qutenza kalvoa on pidetty lämmön kanssa iholla tunnin verran. Kuitenkin qutenza on melko kivulias hoidon aikana ja muutaman päivän hoidon jälkeenkin hoitokohdat polttelevat. Qutenza-hoidolla on ollut vaste jopa puoli vuotta.

Cryonic-huippukylmähoitoja minulle on tehty käteen ja jalan kosketuskipukohtiin muutamia kertoja. Hoito on qutenzaan verrattuna täysin kivuton. Ainoastaan pientä ihon nipistelyä on tuntunut hoidon aikana. Kosketus- ja hermokipu on vähentynyt jalasta Cryonic-huippukylmähoidosta radikaalisti. VAS-asteikolla jalkakipuni on levossakin 6-7, mutta hoidon jälkeen kipu laskee VAS tasolle 3-4. Hoitovasteen kesto oli ensimmäisen hoitokerran jälkeen noin kaksi viikkoa ja on pidentynyt hoitokertojen lisääntyessä pariin kuukauteen.

Koska Cryonic-huippukylmähoito helpotti odotuksieni vastaisesti myös jalan hermokipua eikä pelkästään kosketusarkuutta, kokeiltiin samaa hoitoa myös käden hermokipuun. Kädessä oli hoidon jälkeen satunnaista tikustelua ja sähköiskuja muutaman päivän ajan, joten kivun vähenemisen lisäksi hermostossa tapahtui myös jotain konkreettista. Kivut laskivat käden osalta VAS-asteikolla 1-2 pykälää. Raajani ovat kestäneet myös enemmän liikettä kuin ennen hoitoa, ilman että kipu provosoituu sietämättömäksi.

Cryonic-huippukylmähoidon ansiosta en ole tarvinnut ylimääräistä opiaattilääkitystä kipuun. Aion käyttää hoitoa jatkossakin ja voin suositella sitä kokeiltavaksi muillekin kivuista kärsiville. Cryonic-hoidon nopeus, kivuttomuus ja kustannukset laskevat kokeilun kynnystä." 

Fiia sai nivusvammaan huippukylmähoitoa  

Fiia on opiskelija, joka pelaa ringetteä SM-tasolla ja on esiintynyt myös MM-jäällä. "Loukkasin nivuseni ringettepelissä, ja fysioterapeutti totesi nivusen olevan revähtänyt pahasti. Nivusta hoidettiin sähkö- ja ultraäänihoidoilla ja se teipattiin seuraavaan peliin. Pelin jälkeen nivunen oli niin kipeä, etten pystynyt kävelemään. Kokeilin NCS-huippukylmähoitoa heti pelin jälkeen ja toisen kerran parin tunnin kuluttua. Ihmetyksekseni huippukylmähoito tehosi välittömästi; kivut helpottivat ja pystyin kävelemään. Toisen hoitokerran jälkeen kävely onnistui jo lähes kivutta. Seuraavan pelin pystyin pelaamaan loppuun asti"

Katrin polven ristisiteet rikkoutuivat urheilutapaturmassa

”Polveni ristisiteet rikkoutuivat kontaktitilanteessa ringettepelissä. Lääkäri totesi, että polven eturistiside ja sisäsivuside oli leikattava. Kun kuukauden jälkeen leikkauksesta pääsin kuntotuttamaan polveani, ongelmana oli polven jäykkyys. Harjoittelusta huolimatta en saanut polvea kunnolla koukkuun. Liikkuminen jalan kanssa oli hankalaa.   

Kuulin miten NCS-huippukylmähoito oli vaikututtanut tuttavani polviin ja niiden liikkuvuutteen, ja kiinnostuin. Käsittelyn jälkeen huomasin heti, että turvotus väheni, kivut helpottivat ja polvi tuli liikkuvammaksi. Vielä seuraavanakin päivänä turvotus oli poissa, joka sekin teki polven liikuttamisen helpommaksi. Tämän yhden hoitokerran jälkeen polvi alkoi mennä koukkuun, mikä nopeutti polven kuntoutumista.”  

Annikalla oli urheiluonnettomuuden jälkeen jatkuvaa turvotusta polvissa  

       

”Jouduin keväällä 2015 lasketteluonnettomuuteen Alpeilla ja loukkasin oikean polveni. Kotiin päästyäni lääkäri totesi, että polvi on leikattava. Leikkausta odotellessa ja oikeaa jalkaa säästellessä kipeytyi ja turposi myös vasen polveni. Puoleen vuoteen en pystynyt kävelemään normaalisti portaita ylös enkä alas. Muutenkin liikkuminen oli hankalaa.  

Kuulin NCS-huippukylmähoidosta ja kiinnostuin, kun sain kuulla mahdollisuudesta testata sitä kipeytyneisiin polviini. Huomasin heti, että turvotus väheni, kivut helpottivat ja nivelet tulivat liikkuvammiksi. Ensi kertaa puoleen vuoteen pystyin liikkumaan normaalisti myös portaissa. Ja tämä tulos jo yhden kylmähoitokerran jälkeen! Olen vakuuttunut NCS-huippukylmähoidon tehosta, vaivattomuudesta ja luonnonmukaisuudesta - ei tarvetta kortisonipiikille.”

© 2020. Cryonic Medical Finland.
 All Rights Reserved.