top of page
Etsi
  • Writer's pictureCryonic Medical Finland Blog

Neuro Cryo Stimulaatiosta viimein apu Raimon krooniseen kipuun: ”Elämänlaatuni on parantunut”

Raimo on kärsinyt kroonista kipua 11 vuoden ajan ja liikkuu rollaattorin avulla. Kivut alkoivat vuonna 2009 epäonnistuneen leikkauksen jälkeen. Kivun tunne (VAS-asteikolla arvioituna 8-9) tuntuu päivittäin nivusen alueella, jossa on arpikudosta. Raimoa on hoidettu vuosien aikana useissa eri hoitopaikoissa, ja hän on käyttänyt pitkään voimakkaita kipulääkkeitä. Kipua on hoidettu lääkityksellä, fysioterapialla sekä hieronnalla. Fyysiset kivut ovat aiheuttaneet myös henkistä kuormitusta.

Kipupuomi-lehdestä syksyllä 2020 Raimo luki Cryonic-laitteella annettavasta Neuro Cryo Stimulaatio (NCS) -huippukylmähoidosta ja sen vaikutuksista. Raimo tavoitti NCS-hoitoa käyttävän fysioterapeutin ja pääsi hänen vastaanotolleen. Vastaanotolla hän kävi kolme kertaa ja kokemukset olivat hyvät. Raimo koki hoitojen välillä usean päivän ajan lähes kivuttomia (VAS 2-3) päiviä. Fysioterapeutti ohjasi Raimon Turun MyFascia studiolle jatkohoitoon.

Hoidoissa on päähoitona käytetty NCS-hoitoa sekä lisänä manuaalisia käsittelyitä kehon jännitystilojen sekä hermoston kuormituksen tasapainottamiseksi. NCS-huippukylmää on käytetty arpikudoksen alueen hoitoon, jolloin hoitovaste on ollut todella hyvä. Yhdessä löydetyn hoitotasapainon myötä Raimo on pystynyt lopettamaan kipulääkityksen lähes kokonaan, ja hän on aktivoitunut fyysisesti hoitojakson aikana. Tällä hetkellä Raimo pystyy harjoittelemaan kehon eri liiketasoilla lähes päivittäin. Raimo on loppukevään aikana kävellyt kauppaan niin, että hänen ei ole tarvinnut välillä pysähtyä huilaamaan rollaattorin päälle. Aiemmin tämä ei ole onnistunut, vaan hänen on pitänyt tauottaa kävelemistä useampia kertoja kauppareissun aikana.


Raimon kokemukset:

  • Parhaan avun kivun vähentymiseen olen saanut, kun NCS- hoidot on aloitettu

  • NCS-hoidon vaikutus on ollut uusi kokemus, vähentää heti kivun tuntemusta ja on miellyttävä ihon pinnalla

  • Koen ensimmäistä kertaa, että minua on kuunneltu ja hoito on ollut ammattitaitoista

  • En saanut mistään suosituksia, jouduin itse hakemaan avun, olen todella tyytyväinen uusiin hoitoihin

  • Elämänlaatuni on parantunut


Ote hoitoraportista:

  • Hoitokerta-1: kivun tunne VAS – asteikolla 9. Asiakas hyvin herkkä, hermostossa paljon kuormitusta, ei pysty rentoutumaan. Kotiin lähtiessä, kivun tuntemus VAS- asteikolla 3.

  • Hoitokerta-5: Asiakas pirteämpi, keho jännittynyt, pystyy jo hieman rentoutumaan. Hoidettu arpikudosta Cryonicilla. Tullessa VAS 8, lähtiessä VAS 2.

  • Hoitokerta-10. Asiakas motivoituneempi, keho edelleen jännittynyt mutta pystyy paremmin rentoutumaan. Hoidettu Cryonicilla. Kivun tunne VAS 8, lähtiessä VAS 2.

MyFascia-terapeutti Pasi Jaakola, Turku:

Cryonic-huippukylmähoito eli NCS-hoito: kudos jäähdytetään Cryonic-laitteesta tulevalla 78,5-asteisella hiilidioksidikidesuihkulla aiheuttaen samalla myös hieman painetta kudokseen. Hoito on nopea ja kivuton. Havaintoni NCS-hoidosta: 1) nopea vaikutus kivun tuntemukseen. Kun kivun tunnetta saadaan vähemmäksi, silloin myös hermoston kuormitus vähenee 2) kudoksen relaksaatio nopeaa 3) miellyttävä ja turvallinen käyttää, nopea hoitovaste. Voi hoitaa koko kehon alueita tarpeen mukaan. Käytän NCS-hoitoa yksittäisenä hoitona tai manuaalisten käsittelyiden yhteydessä. Olen positiivisesti yllättynyt hoidon vaikutuksesta. Käytän NCS-hoitoa pääasiassa kivunhoidossa sekä palautumisen tehostamisessa.

Lisätietoja NCS-hoidoista: www.cryonic.fi

155 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page