top of page
  • Cryonic Medical Finland

Sami Rasimus "Cryonic-laitteilla annettu huippukylmähoito on tehokkain lääkkeetön kivunlievitys."

Päivitetty: 1. maalisk. 2023

Olen käyttänyt Cryonic-laitteilla annettavia Neuro Cryo Stimulation -hoitoja kivun lievitykseen ja tulehdusten rauhoittamiseen. Kivun lievitystä on tehty ennen muuta käsittelyä tai harjoittelua, jolloin on pystytty tekemään asioita, jotka kipu olisi estänyt. Olen käyttänyt huippukylmähoitoa myös käsittelyn jälkeen rauhoittamaan käsiteltyä aluetta, jos on ollut tarvetta kovemmalle käsittelylle, josta on jäänyt tuntemuksia. NCS on loistava siinä mielessä, että sen käyttö on nopeaa ja vaivatonta. Myös vaste kivunlievitykseen on yleensä välitön. Asiakkaistamme yli 90 % on kokenut kivun lievittyvän selvästi heti hoidon jälkeen, mikä usein johtaa esim. laajentuneisiin liikelaajuuksiin. Tähän voi myös vaikuttaa mahdollinen turvotuksen väheneminen. Fysioterapia-alalla painotetaan usein ongelmien syyn hoitamista, eikä pelkästään oireisiin keskittymistä. Monesti on kuitenkin tarpeellista hoitaa ensin oireita, jotta edes voidaan päästä syyhyn käsiksi.


Olen käyttänyt myös ns. Sähkökäyttöistä kylmähoitoa, mutta NCS on ylivoimaisesti tehokkain kokeilemani lääkkeetön kivunlievityskeino. Markkinoilla on erilaisia huippukylmähoito- järjestelmiä, joissa on eroja käyttövoiman, tehon, kustannusten ja käytettävyyden suhteen. NCS:n etuja ovat tehokas kylmennys, nopea ja helppo käytettävyys ja siirreltävyys. Hiilidioksidi on erittäin tehokasta kudoksen jäähdytykseen, mutta oikein käytettynä se on kuitenkin täysin turvallista. Hiilidioksidi lienee valikoitunut laitteen käyttövoimaksi kustannustehokkuutensa vuoksi.

Parhaimmat vasteet huippukylmähoidosta olemme saaneet pinnallisista jännevaivoista, kuten kiertäjäkalvosimen jänteen tulehdus, tenniskyynärpää ja polvilumpion jännekipu. Helpotusta on saatu myös limapussien tulehduksiin, etenkin lonkassa NCS on tehonnut hyvin. Muutaman kerran tenniskyynärpäävaiva on hellittänyt vain yhden hoitokerran jälkeen. Toki kyseessä on usein rasitusvamma, ja jos alkuperäistä rasitusta jatketaan, niin vaivan uusiutuminen on hyvin todennäköistä, mutta NCS antaa loistavan startin kuntouttamiseen.


NCS on ollut meillä reilun vuoden ja se on käytössä lähes päivittäin. Se on yksinkertaisesti erinomainen lisä palveluihimme, emmekä ole keksineet, millä sen voisi korvata.

-Sami Rasimus, Fysioniska

78 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page