top of page
Urheilijoiden ja joukkueiden
kokemuksia huippukylmästä 

NCS-huippukylmähoitoa käytetään urheilijoiden palautumisen tukena ja vammojen hoidossa.

Anchor 1

“Cryonic-huippukylmähoidot isona apuna tämänkin kauden koitoksissa. Oli sitten kyseessä urheiluvammojen kuntoutus, kivunlievitys tai suorituksesta palautuminen niin tällä ne on hoituneet käden käänteessä.  Ohessa työn alla soturien ”tenniskyynärpää” ja ”puujalka”. 

- Matti Ranta, KooKoo

Screenshot 2019-10-12 at 19.50.44.png

Nooralotta Neziri, aitajuoksija

Nooralotta Neziri on käyttänyt Cryonic-kylmähoitolaitetta nilkan akuutin tulehduksen ja penikoiden hoitoon sekä kokonaisvaltaiseen palautumiseen.

Cryonic-huippukylmähoito, Emmi Peltonen

Emmi Peltonen, taitoluistelija

Emmi  Peltonen on käyttänyt Cryonic-kylmähoitolaitetta mm. kolahduksiin, joita jäällä tulee. Hoidon nopeus ja helppous on Emmin mieleen.

Anchor 3

Oskari Mörön polvilumpion jännetulehduksen hoito Neuro Cryo Stimulaatio -kylmähoidolla  

Vaivani alkoivat heinäkuun puolen välin jälkeen hiljalleen säryllä, treeni treeniltä tuli enemmän tuntemuksia, ja tilanne eskaloitui siitä viikon päästä. Lopulta en pystynyt enää juoksemaan. Myös kävelyssä tuntui kipua.

 

Koetin alkuun selvitä levon ja perinteisten kylmähoitojen avulla. Käytin alussa myös kipugeelejä. Heinäkuun lopussa sain skleroterapiaa (vaahtohoitoa) polven jänteeseen. Neljä päivää vaahtohoidon jälkeen polvi oli edelleen arka eikä taipunut kunnolla, vaikka tuntemus olikin hieman parempi. Tässä vaiheessa aloin käyttämään Cryonic-laitteilla annettavaa huippukylmähoitoa.

 

Aloin antamaan Neuro Cryo Stimulaatio-hoitoa paikallisesti polvilumpion alapuoliselle alueelle pari kertaa päivittäin. Heti NCS-hoidon jälkeen turvotus laski selvästi ja polvi taipui paremmin. Hoidon myötä pystyin taas aloittamaan kovempien treenien vetämisen. Hoito tuntui hyvälle, joten hyödynsin sitä myös muualla kehossani nopeuttaakseni palautumista. Hoitokohteina olivat mm.lonkat, penikat, sääret ja hartiat. Tuntemani vaikutus oli yleinen "tuoreus" lihaksissa sekä pistävän kivun lieventyminen.

 

Otin Cryonic-laitteen ja kaasupullon mukaani tärkeälle kotimaan kisareissuille. Annoin hoitoja aina fyysisten suoritusten jälkeen ja polveen myös useammin. Hoito tuntui palauttavan ja keventävän oloa hyvin. Lonkkajäykkyyksien kanssa painineena huomasin, että NCS-hoidolla onnistuin erittäin hyvin myös vähentämään turvotusta ja särkyjä lonkissani. Polven vammasta huolimatta pystyin kisaamaan useita kertoja viikon aikana ja suoriutumaan niistä kohtuullisesti. Polvesta johtuen valmistautumiseni oli ollut vajavaista. Tästä johtuen en päässyt tasolle, jolle olisin halunnut, mutta pääsin kuitenkin kilpailemaan. Kokemukseni perusteella NCS-hoito on kiputiloihin sekä jänne- ja nivelvaivoihin erittäin toimiva hoitomuoto. Voin rehdisti suositella. Hoito on todella kylmää ja tehokasta, mutta turvallista oikein käytettynä.

Mörö Oskari.jpg
Anchor 2

Cryonic-laitteella annettava Neuro Cryo Stimulaatio -huippukylmähoito koripalloilija Teemu Rannikon toipumisen tukena

SM-liigapelissä pelitilanteessa koripalloilija Teemu Rannikon sääriluu murtui ja polven kierukka irtosi. Heti seuraavana päivänä hänen jalkansa leikattiin. Seuraavat kolme viikkoa jalka oli pidettävä suorana. 


Ensimmäisen viikon aikana jalassa on kipuja ja nukkuminen on vaikeaa. Viikko leikkauksen jälkeen aloitetaan Neuro Cryo Stimulaatio (NCS) -huippukylmähoito. Kaksi seuraavaa viikkoa hoitoja annettaan jalkaan 3-5 kertaa päivässä. Kipuja ei ole ollenkaan. Turvotus myös vähenee. 

 

Hoitokertoja vähennetään kolmeen kertaan kolmannen viikon lopussa.  Samaan aikaan otetussa röntgenkuvassa näkyy, että luu on lähtenyt luutumaan hyvin.  Uusi polvituki otetaan käyttöön, tuen rajoitus on 60 astetta. Turvotus vähentyy, arpi alkaa "joustamaan" ja ilman tukea mitataan 90 asteen taivutus.

 
Viikot 4-5. Teemu pystyy ajamaan autoa, ja kuntoutus alkaa SSL:ssä. NCS-kylmähoitoja otetaan aina treenin jälkeen ja välillä "herätellään" polvea ennen treeniä. Iho on rauhoittunut ja polvea pystyy kuormittamaan kevyesti. 


Viikko 6. Polvi taipuu 110 astetta. Polvilumpio alkaa erottua. Treenin jälkeen hoidetaan melkein koko vasen jalka, kun lihakset "palailevat". 
Kuuden viikon jälkeen otetaan röntgen. Luutuma on parantunut selkeästi verrattuna kolmen viikon takaiseen tilanteeseen. Teemu saa aloittaa kevyen pyöräilyn kuntopyörällä, jos polvi taipuu. Polvi taipuu hyvin eikä ongelmia ole. Polvituki jää pois. 

 

Viikot seitsemän ja kahdeksan Teemulla on vielä kepit käytössä. Painoa lisää leikatulle jalalle astuessa. Turvotus on vähäistä. Altaaseen saa mennä. Cryonic-hoidot kaksi kertaa päivässä. Hoidetaan viimeinenkin turvotus pois. Treenin teho nousee ja hoito tuntuu erilaiselta, kun on treenannut kovempaa. Kylmähoito on hyvää palautusta lihaksille, jotka ovat kipeytyneet treenistä. 
 

Kahdeksan viikon jälkeen kepit jäävät pois ja kävely tuntuu normaalilta. Polven liikkuvuus on todella hyvä. Kuormitusta lisätään treeneissä. Hoito jatkuu samanlaisena, ja tuntuu että se kuuluu treeniin.

naisleijonat cryo.jpg

"Ensimmäinen kokemukseni Cryonic-huippukylmähoitolaitteiden käytöstä on kiekkojoukkueemme MM-kisojen viimeistelyleiriltä Vierumäeltä keväällä 2019. Huomasimme välittömästi, että saimme kolhuja saaneita pelaajia nopeasti parempaan pelikuntoon NCS-kylmähoitojen avulla. Kisojen aikana Cryonic-laite oli fysiotiimille korvaamaton apu hallilla päivittäin.  Myös pelaajattaremme olivat tyytyväisiä erittäin nopeaan ja tehokkaaseen NCS-hoitoon."

Pasi Lambacka, OMT- fysioterapeutti, naisten jääkiekkomaajoukkueen fysioterapeutti

huippukylmähoito_veeran_polvi.jpg - Kylmähoito. Cryohoito. Kryohoito. Huippukylmä_

"Aloitin NCS-huippukylmähoidon heti leikkauksen jälkeen seuraavana päivänä. Ensimmäisen neljän päivän aikana käytin kylmähoitoa noin kahden-kolmen tunnin välein suoraan siteiden läpi polven alueelle. Ensimmäiset päivät leikkauksen jälkeen olivat kivuliaat eivätkä määrätyt kipulääkkeet vieneet kipua pois. Kylmähoitoa käyttäessäni kipu lähti."

Veera Oikari,
TPS-naisten jääkiekkojoukkue

C11 3.jpg

Nilkan vamma
"Kyseessä on 25-vuotias koripalloilija, jolla on kaksi kuukautta sitten äkillisesti tapahtunut nilkan vamma, jossa useiden nilkan ligamenttien repeämiä sekä luukontuusiota. Nilkan kuntoutus on edennyt suunnitelmallisesti, mutta kuormituksen lisääntyessä nilkassa esiintyy turvottelua sekä ihon lämpötilan nousua.
Viikon kestäneen Cryonic-huippukylmäjakson jälkeen ihon pintalämpötila on laskenut, sekä punoitus hävinnyt. Loukkaantuneen nilkan ihon pintalämpötila on nyt verrattaen lähempänä terveen verrokkijalan ihon lämpötilaa. Nilkan turvotus on viikon hoitojakson jälkeen vähentynyt 75 % kun verrokkina toimii urheilijan terveen nilkan ja jalkaterän ympärysmitta. Urheilija on kokenut Cryonic-huippukylmäjakson hyödylliseksi."

Suvi Pajunen, fysioterapeutti

KIHU:n Training Room -hanke

Cryo+ -044187.jpg

Polven vamma
"Kyseessä on 28-vuotias urheilija, joka kaatunut maastolenkillä ja lyönyt polvensa kiveen. Polvessa ei murtumaa tai ligamenttivaurioita. Polveen muodostunut verenpurkaumaa ja turvotusta.
Pååtetään aloittaa viikonmittainen, tehostettu Cryonic-huippukylmäjakso turvottelun sekä ihon lämpötilannousun helpottamiseksi. 
Intensiivisen hoitojakson jälkeen polven kiputila poistui seuraavien päivien kuluessa. Asiakas koki Cryonic – huippukylmähoidon tehokkaana ja nopeana kylmähoitona, jolla kipu saatiin poistettua."

Suvi Pajunen, fysioterapeutti

KIHU:n Training Room -hanke

bottom of page