Urheilijat ja joukkueet

NCS-huippukylmähoitoa käytetään urheilijoiden palautumisen tukena ja vammojen hoidossa.

 

”Loppukesästä 2015 lähtien olen käyttänyt kehoni tuntemusten mukaan tarvittaessa lihasvammojen ennaltaehkäisyyn Cryonic-kylmähoitolaitetta. Kokemukseni ovat olleet erittäin hyvät.”

Antti Ruuskanen, keihäänheittäjä

Nooralotta Neziri on käyttänyt Cryonic-kylmähoitolaitetta nilkan akuutin tulehduksen ja penikoiden hoitoon sekä kokonaisvaltaiseen palautumiseen.

Nooralotta Neziri, aitajuoksija

"Ensimmäinen kokemukseni Cryonic-huippukylmähoitolaitteiden käytöstä on kiekkojoukkueemme MM-kisojen viimeistelyleiriltä Vierumäeltä keväällä 2019. Huomasimme välittömästi, että saimme kolhuja saaneita pelaajia nopeasti parempaan pelikuntoon NCS-kylmähoitojen avulla. Kisojen aikana Cryonic-laite oli fysiotiimille korvaamaton apu hallilla päivittäin.  Myös pelaajattaremme olivat tyytyväisiä erittäin nopeaan ja tehokkaaseen NCS-hoitoon."

Pasi Lambacka, OMT- fysioterapeutti, naisten jääkiekkomaajoukkueen fysioterapeutti

"Aloitin NCS-huippukylmähoidon heti leikkauksen jälkeen seuraavana päivänä. Ensimmäisen neljän päivän aikana käytin kylmähoitoa noin kahden-kolmen tunnin välein suoraan siteiden läpi polven alueelle. Ensimmäiset päivät leikkauksen jälkeen olivat kivuliaat eivätkä määrätyt kipulääkkeet vieneet kipua pois. Kylmähoitoa käyttäessäni kipu lähti."

Veera Oikari,
TPS-naisten jääkiekkojoukkue

Nilkan vamma
"Kyseessä on 25-vuotias koripalloilija, jolla on kaksi kuukautta sitten äkillisesti tapahtunut nilkan vamma, jossa useiden nilkan ligamenttien repeämiä sekä luukontuusiota. Nilkan kuntoutus on edennyt suunnitelmallisesti, mutta kuormituksen lisääntyessä nilkassa esiintyy turvottelua sekä ihon lämpötilan nousua.
Viikon kestäneen Cryonic-huippukylmäjakson jälkeen ihon pintalämpötila on laskenut, sekä punoitus hävinnyt. Loukkaantuneen nilkan ihon pintalämpötila on nyt verrattaen lähempänä terveen verrokkijalan ihon lämpötilaa. Nilkan turvotus on viikon hoitojakson jälkeen vähentynyt 75 % kun verrokkina toimii urheilijan terveen nilkan ja jalkaterän ympärysmitta. Urheilija on kokenut Cryonic-huippukylmäjakson hyödylliseksi."

Suvi Pajunen, fysioterapeutti KIHU:n Training Room -hanke

Polven vamma
"Kyseessä on 28-vuotias urheilija, joka kaatunut maastolenkillä ja lyönyt polvensa kiveen. Polvessa ei murtumaa tai ligamenttivaurioita. Polveen muodostunut verenpurkaumaa ja turvotusta.
Pååtetään aloittaa viikonmittainen, tehostettu Cryonic-huippukylmäjakso turvottelun sekä ihon lämpötilannousun helpottamiseksi. 
Intensiivisen hoitojakson jälkeen polven kiputila poistui seuraavien päivien kuluessa. Asiakas koki Cryonic – huippukylmähoidon tehokkaana ja nopeana kylmähoitona, jolla kipu saatiin poistettua."

Suvi Pajunen, fysioterapeutti KIHU:n Training Room -hanke

 

© 2020. Cryonic Medical Finland.
 All Rights Reserved.