top of page

Neuro Cryo Stimulation (NCS)
-toppköldbehandling

En unik, naturlig och medicinfri metod för att förebygga och behandla skador.

Neuro Cryo Stimulation (NCS) -toppköldbehandling påverkar kroppen direkt och via nervsystemet och aktiverar kroppens naturliga självläkande mekanismer.

Den inverkan NCS-toppköldbehandling har på nervsystemet gör metoden avsevärt mer effektiv än traditionella metoder som baserar sig på kallt vatten, is eller luftblåsning.

NCS-toppköldbehandling förebygger och behandlar skador som till exempel muskelstelhet, bristningar, stukningar, sträckskador, blåmärken, blödningar, skador i senor, inflammationer, slemsäcksinflammation, ledskador och ärr. NCS-toppköldbehandling passar också för behandling av reumatiska sjukdomar och lokala smärttillstånd.

 

Behandlingen baserar sig på Termoshock, ett tillstånd som uppnås genom en snabb nedkylning av det område som behandlas med hjälp av en vibrerande koldioxidkristallstråle ur en Cryonic-apparat. Behandlingen påverkar bland annat nervreceptorerna i hudens ytskikt genom att aktivera självläkande mekanismer. 

 

NCS-toppköldbehandling kan användas för yttre behandling av både kroniska och akuta besvär. Cryonic-apparaten används bl.a. av rehabiliteringsinstitutioner, läkare, fysioterapeuter, idrottare, veterinärer, djurkliniker och tränare.

Pålitliga Cryonic-toppköldapparater

De pålitliga Cryonic-toppköldapparaterna  - CryoScreen, Cryo+ and CryoOne - har tillverkats i över 20 år och används globalt. Cryonic-toppköldapparater passar för dem som kräver säkerhet, pålitlighet och hög kvalité av sin vårdapparatur.

IMG-3909.jpg

NCS-toppköldbehandling för hästar och hundar

Vi har fått mycket positiv feedback av kunder som har utnyttjat vår behandlingsmetod. De behandlade hästarna har lidit av besvär i knäleder, kotleder, hovleder, hasleder eller i muskulaturen.
Flera hästtränare har berätta att behovet av exempelvis ledinjektioner har minskat i och med användning av Cryonic-apparaten.

 

En klar fördel med metoden är att behandlingar kan ges bådeunder tränings- och tävlingssäsongen vilket minimerar behovet av pauser. Goda resultat har också uppnåtts i behandlingen av hundpatienter, bl.a. vid vård av rygg-, höft-, muskulatur- och ledbandsbesvär.

bottom of page