top of page
CRYO NÄYTTÖ.jpg

Ultrakylmähoitoasiakkaiden kokemuksia

NCS-kylmähoidon asiakkaat ovat saaneet apua mm. nivelpsoriasikseen, fibromyalgiaan, reumatautiin ja hermokipuihin.

Eeva-Maija on saanut huippukylmähoitoa

krooniseen kipuun

”Sä kuulut päivään jokaiseen, sä kuulut aamuun ja iltaan

Oot ensimmäinen aatoksissain, miete myös viimeinen…

Nämä Juha Vainion tangon sanat kuvaavat hyvin arkeani, jossa yhdessä pääosassa on kipu. Krooninen kipu, 24/7. Välillä vähäisempää, yleensä kovempaa. Aina jonkin asteisena läsnä. Minulla kipua aiheuttaa kaksi sairautta; moninivelartroosi eli lähes jokaisessa nivelessäni oleva nivelrikko, sekä fibromyalgia. Tämä dynaaminen-duo on jo vuosia terrorisoinut elämääni hyvin tehokkaasti. Koska artroosiin ei vielä ole parantavaa hoitoa keksitty, on tätä riemua odotettavissa lopun ikää.

Kipulääkkeitä (Arcoxia, Celebra, Burana, Panadol, Voltaren, Panacod, Miranax, Ketorin, Meloxicam, Tramal ym….) on vuosien aikana kokeiltu monenlaisia vaihtelevalla menestyksellä. Parhaimmillaankin lääkkeet toimivat melkein hyvin, useimmat eivät toimi lainkaan tai sivuoireet tekevät lääkkeen käytön mahdottomaksi. Eikä tuo vatsakaan varsinaisesti riemastu jatkuvasta kipulääkipyksestä. Fibroon ne eivät tehoa oikeastaan lainkaan.

Pitäisi liikkua ja ulkoilla paljon ja käyttää käsiä ja sormia, etteivät kangistuisi, mutta parin kilometrin kävelylenkin jälkeen maksan ”huviveroa” kolme päivää (mainittakoon, että olen ennen tehnyt pitkiä lenkkejä 6-10 km). Polvien, lonkkien ja varpaiden särky estää liikkumisen lenkkeilyn jälkeisinä päivinä. Sekä nukkumisen. Koska väsymys pahentaa fibron oireita, käy nukkuminen vielä huonommaksi ja lumipalloefekti vaan kasvaa…… Eli normaali kipulääkityksen lisäksi pitäisi oikein kunnolla lääkitä itsensä ennen ja jälkeen kävelyn tms. Ongelma vaan on se, ettei suojalääkityksestä huolimatta vatsa tahdo kestää sellaista määrää.. Tällaista siis on ollut jo useamman vuoden.

Keväällä 2019 tutustuin messuilla Cryonic-huippukylmälaitteeseen. Koska ranteissani oli kova särky, päätin testata laitetta. Hyvin skeptisenä ihmisenä en ollut kovin toiveikas ja vertailun vuoksi hoidimme vain toisen ranteen. Myöskään kylmyys ei ajatuksena oikein tuntunut mukavalta. Olen joskus kokeillut kylmäpakkauksia sekä kylmää suihkuttelua, mutta fibromyalgia riehaantui siitä niin, että melkein itkin kovan säryn vuoksi. Jo ensimmäinen Cryonic-hoitokokemus oli kuitenkin varsin mukava. Hoidettava alue jäähdytettiin hyvin nopeasti. Särky tuntui helpottavan jo siinä vaiheessa. Jonkin ajan kuluttua kylmätty ranne olikin lämpöisempi kuin hoitamaton. Koska särky poistui, hoidimme myös toisen ranteen ja pärjäsin iltaan saakka ilman lääkkeitä.

Nykyään Cryonic-hoito on kiinteä osa elämääni. Nivelten hoidossa se on toiminut erittäin hyvin. Alkuun sormet, ranteet, polvet, nilkat ja varpaat saivat hoitoa useita kertoja päivässä. Kuukauden kuluttua hoitojen aloittamisesta hoidettiin kerran päivässä ja lopulta tarvittaessa. Hoitoihin menee yhteensä muutama minuutti. Hoito on helppo ja hoidettavan alueen pystyy rajaamaan tarkasti esim. pieniin sorminiveliin. Tällä hetkellä kehoni saa hoitoa muutamana päivänä peräkkäin aamuin illoin, jonka jälkeen voin  pitää pari viikkoa taukoa ellei mitään satu. Näiden hoitojen myötä kipulääkitystä olen voinut vähentää kolmannekseen aikaisemmasta. Koska särkyä on vähemmän, myös lepo on tehokkaampaa. Vatsa kiittää ja elämänlaatu on parempi. Aika pienellä asialla pystyy elämäänsä helpottamaan. Olen hyvin tyytyväinen.”

bottom of page