top of page
CRYO NÄYTTÖ.jpg

Ultrakylmähoitolaite fysioterapeuttien ja hierojien työkaluna

Fysioterapeutit ja hierojat ovat saaneet hyviä tuloksia NCS-huippukylmähoidolla.

Fysioterapeutti Terhi Enjala - Keravan lääkintävoimistelu

Terhin kokemuksia ultrakylmähoidosta

Tekonivelleikauksen jälkihoito

Jalan turvotuksen hoito

Fysioterapeutti Sami Rasimus
Fysioniska

Sami on käyttänyt Cryonic-kylmähoitoa kivun lievitykseen ja tulehdusten rauhoittamiseen.

"Olen käyttänyt myös ns. sähkökäyttöistä kylmähoitoa, mutta NCS on ylivoimaisesti tehokkain kokeilemani lääkkeetön kivunlievityskeino", hän kertoo. 

Fysioterapeutti
Pirjo Lehtonen
Kuntovire

Pirjo on käyttänyt Cryonic-kylmähoitoa CRPS-kiputilan  ja  reiden hermovaurion ja katkenneen reisilihaksen hoidossa. 

"CRPS-kiputila-asiakkaalla saavutetut vasteet ovat ollet syy Cryonic-hankintaani", hän kertoo.

CRYO POLVI.jpg

Fysioterapeutti Maijaliisa
ja osteopaatti Jukka Halonen
FixHalonen

Lue Maijaliisan ja Jukan kommentit Cryonic-laitteen käytöstä asiakastyössä Helsingin Sanomien Terveysteknologia-liitteessä.

huippukylmähoito_HelsinginSanomat.jpg - Kylmähoito. Cryohoito. Kryohoito.jpg
CRYO NÄYTTÖ.jpg

Kotkalainen terapeutti, on käyttänyt Cryonic-huippukylmälaitetta 
vuodesta 2003 

 

Terapeutti käyttää NCS-hoitoa ”tilanteen vaatiessa”. Yleensä hoitokohteena ovat akuutit urheiluvammat ja ruhjeet, leikkauksen jälkihoito sekä reumasairaat ja muut, joilla liikkuvuus ja kipu tuottavat ongelmia.

Fysioterapeutti
Virpi Töyrylä 
Expodos 

Virpi on käyttänyt NCS-huippukylmähoitoa mm. työtapaturmassa vahingoittuneen peukalon hoidossa.

Lue peukalon hoidosta

Fysioterapeutti
Päivi Heimola 
Expodos

Päivi on käyttänyt NCS-huippukylmähoitoa mm. tenniskyynärpään hoidossa: "Huippukylmähoidon ja kinesioteippauksen yhdistelmä on erittäin tehokas hoitomuoto tenniskyynärpään hoitoon", hän toteaa. 

Tiina Laitala
dosentti, urheilufysio- terapeutti (ATC) Turun yliopisto

Tiina on käyttänyt Cryonic-kylmähoitoa akuuttien ja kroonisten urheiluvammojen, leikkauksen jälkeisen kivun ja turvotuksen, arpien ja neurologisten oireiden hoidossa. 

Kokemuksia ultrakylmähoidosta
TPS - salibandyn video
Tapausselosteet

Katso myös kuvaus labrumkorjausleikkauksen jälkeisestä hoidosta sekä puujalan hoidosta.

Tiina Laitala, dosentti, urheilufysioterapeutti (ATC) Turun yliopiston Lääketieteellisessä tiedekunnassa on käyttänyt Cryonic-laitteella annettavaa kylmähoitoa mm. olkapään labrumkorjausleikkauksen jälkeisessä hoidossa ja etureiden lihasruhjeen (puujalka) hoidossa. 

Videolla Tiina kertoo:  "Olen käyttänyt Cryonic-kylmähoitoa akuuttien ja kroonisten urheiluvammojen, leikkauksen jälkeisen kivun ja turvotuksen, arpien ja neurologisten oireiden hoidossa pian kahden vuoden ajan. Hoito on nopea ja kivuton, ja asiakkaiden hoitomyöntyvyys on hyvä. Kylmä, paineella iholle tuleva hiilidioksidikidesuihku lievittää kipua tehokkaasti, ja käytän sitä mm. rauhoittamaan manuaalisen terapian aiheuttamaa käsittelykipua."

Akuutit vammat

Akuuteissa vammoissa, huolellisen 4K-hoidon jälkeen, huippukylmä vähentää turvotusta ja nopeuttaa mm. paluuta urheiluun. Leikkauspotilailla huippukylmä lievittää kipua todennäköisesti kahdesta syystä: kylmän aiheuttaman analgesisen vaikutuksen, sekä turvotuksen vähenemisen kautta. Leikkausalue paranee hyvin ja haavasta tulee siisti. Eräällä potilaalla ei isossa polven alueen leikkauksessa tapahtunut lainkaan keloidinmuodostusta, vaikka taipumus keloidinmuodostukseen oli muista arvista nähtävissä. 

Krooniset TULE-vammat​

Kroonisten TULE-vaivojen hoidossa huippukylmä lievittää kipua ja lisää sidekudoksen ja lihasten venyvyyttä, sekä rauhoittaa ärtynyttä kudosta. Plantaarifaskiitit, epäspesifit polven ja olkapään sekä alaselän krooniset kiputilat käsittelen osana terapiaa aina huippukylmällä. Kovan harjoitusrasituksen jälkeistä lihasten tukkoisuutta vähennän urheilijoilla huippukylmällä, ja he kertovat systemaattisesti käsittelyn jälkeen lihasten olevan kevyet ja rennommat. Tämä johtunee ainakin osittain siitä, että Doppler-mittausten perusteella verenvirtaus käsittelyalueella lisääntyy. Huippu-urheilussa Cryonic soveltuu yksilö- ja joukkueurheilijoille kehonhuollon tukitoimeksi ja vammojen hoitoon erinomaisesti. TPS Salibandyn liigapelaajilla huippukylmä on nyt käytössä toista kautta.

Neurologisten potilaiden hoito 

Neurologisilla potilailla huippukylmä vähentää kipuja ja vaimentaa epäspesifejä ja ylivilkkaita sensorisia stimuluksia. Tutkimusnäyttöä huippukylmän solutason vaikutuksista neurologiassa ei ole, mutta potilaiden kokemukset mm. hermovammasta toipumisen yhteydessä puoltavat huippukylmäkokeilua. Tähän mennessä kohdalleni on osunut kolme neurologista potilasta, jotka kokivat huippukylmän aiheuttavan lieviä epämiellyttäviä jälkioireita. Kaikkien oireet lievittyivät 6h sisällä käsittelystä, ja yhdellä 3v krooninen kipuoire helpotti seuraavana päivänä."

Käyttökokemuksia ultrakylmä-blogissa:

bottom of page